Lacka golv

Lacka golv

Lacka golv  Har din fastighet eller din lokal ett nytt golv som behöver en skyddande och fin lack?

Eller har det gamla, vackra golvet som har funnits i fastigheten/lokalen så länge du kan minnas, börjat se lite matt och trött ut efter alla de fötter och skor som gått omkring på det?

Vi på Golvvårdsteamet kan hjälpa dig att behandla golvet.

I första hand handlar det om att slipa golvet och sedan att välja rätt lack för just ditt golv. Det är ett stort arbete som kan dra ut på tiden om det inte görs på rätt sätt. Golvvårdsteamet jobbar effektivt och utan glapp emellan de olika momenten.

Tiden det tar är en viktigt faktor när det handlar om så här stora jobb. En eller ett par dagars fördröjning ställer till med mycket problem för kunden. Vi på Golvvårdsteamet håller tiden!

 

Vilken lack ska var och till vilket golv?

Det finns många olika typer av golvlack att välja mellan. Olika nyanser och glanser kan till exempel skapa olika känslor.

Olika lacker har dessutom olika starkt UV-skydd, vilket kan vara av betydelse beroende på vilken typ av golv det rör sig om och i vilken typ av lokal golvet befinner sig.

Vissa lacker är av tvåkomponenter och måste blandas ihop innan lackningen.

För att skapa mer spänning i rummet går det att använda kontrasterande golvlacker. Varannan rad kan till exempel vara matt och varannan blank.

Det går även att välja pigment i lacken, som till exempel vitlasyr.

Golvvårdsteamet hjälper till att reda ut alla förvirrande begrepp och hjälper till att komma fram till vilket golvlack som passar bäst för just ditt golv.

 

Att lacka golv är inte helt lätt

Många är övermodiga och försöker lacka golvet själva. Men om man inte vet exakt vad man ska göra, så rekomenderar vi att du vänder dig till en professionell firma för att göra jobbet. Det krävs nämligen kunskap för att golvlackningen ska bli perfekt.

Som vanligt är det förarbetet som är väldigt viktigt och kan ta mycket tid. Golvet måste slipas jämnt och det får inte finnas några ojämnheter. Helt dammfritt golv är ett absolut krav innan golvlackning. Det är mycket som ska stämma när golvet till slut ska lackas.

Att applicera lacken jämnt och snyggt är inte lätt. De flesta golvlacker innehåller kemiska medel och avger starka ångor. Slipmaskinerna är inte helt lätta att manövrera.

Om du inte behärskar det här till fullo tycker vi att du istället ska höra av dig till oss på Golvvårdsteamet. Det är sådant här som vi är bra på.

 

Golvvårdsteamet är riktigt bra på alla typer av golv

Vi på Golvvårdsteamet jobbar med vård av flera olika typer av golv och är både kunniga och kompetenta inom det vi gör.

Vi garanterar dig att ett riktigt bra arbete utförs när du anlitar oss att lacka golv.