Olja och vaxa golv

Olja och vaxa golv

Olja och vaxa golv: Olika ytbehandlingar passar olika bra beroende på vilken typ av golv du har och vad just ditt golv behöver kunna stå emot. Ett trägolv som utsätts för mycket dagligt slitage behöver till exempel en behandling som ger golvet en tålig och stark yta.

  • Olja skyddar bra mot vatten och fett och ger golvet en varm och naturlig glöd. Ett inoljat golv är lättstädat och skador efter slitage kan lätt oljas igen.
  • Vax skyddar golvet och ger en snygg yta. Vaxet gör det även lätt att bättringsbehandla områden som slitits hårt. Vaxet skyddar bra mot fett och vatten och bildar en skyddande yta ovanpå golvet.

 

Ett vackert trägolv kan bli ännu vackrare – Olja och vaxa golvet

Det är alltid värt det att lägga ner lite extra kärlek och omsorg på ditt trägolv. Att regelbundet vårda och behandla det är alltid bättre och billigare än att köpa ett nytt trägolv.

En bra ytbehandling av ditt trägolv ger golvet extra hållbarhet och skydd och förlänger dessutom golvets livslängd.

Många vet att ett oljat trägolv bevarar träets naturligt vackra utseende. Men det är inte lika känt att oljan skyddar trägolvet effektivt mot smuts och spill som hamnar på golvet.

Vax är ett naturligt, bra och miljövänligt sätt att ytbehandla och hålla efter sitt golv. Ett vaxat golv klarar det mesta vilket gör det till ett bra val oavsett typ av rum. Ett vaxat golv är också mer eller mindre halkfritt på grund av sin matta yta.

Fördelen med vax- och oljebehandlade golv, till skillnad från golv som ytbehandlats med till exempel lack, är att vaxet inte stänger in träet, utan låter det andas. Det harmonierar även mer med träytan och ger träet ett mer naturligt utseende.

Vi på Golvvårdsteamet kan mycket om vård och behandling av golv och vi hjälper gärna till med att räta ut frågetecknen om vad som behöver göras.

 

Vaxa och/eller olja golv

Oljade golv är metoden som aldrig går ur mode. Det är en miljövänlig metod som dessutom ger ett vackert resultat. Behandlingen lyfter fram det bästa ur ditt golv och lämnar en silkeslen yta efter sig som med periodiskt underhåll kan hålla livet ut.

Oljan bildar ett starkt skydd mot slitage, kemikalier och fukt, samtidigt som golvet får andas.

Utseendemässigt så skapar olja ett varmt och levande trägolv.

  • Golvet bör underhållas med jämna mellanrum för att skyddet ska hålla så bra som möjligt

Hårdvaxolja tillverkas genom att blanda härdade oljor och olika typer av vax. Oljorna tränger ner i träet medan vaxet stannar på ytan och bildar en skyddande hinna.

Behandlingen ger en djuppenetrerande ytbehandling på trä och kork och är baserad på naturliga vegetabiliska oljor och vaxer. Denna behandling kan ge både ett glansigare och mattare utseende än konventionella oljor.

Hårdvaxolja tar de främsta egenskaperna från både olja och lack, vilket gör det till ett utmärkt val när det kommer till ytbehandling av golv.

Golvvax används för att underhålla och fräscha upp trägolv som behandlats med olja eller hårdvaxolja. Vaxet ger en slitstark yta och ett välvårdat intryck.

  • När man har ett trägolv som behandlats med golvolja eller hårdvaxolja så passar det utmärkt att efterbehandla med golvvax för att förstärka ytan och bevara golvets utseende. För varje behandling stärker man golvets skydd och gör det mer lättstädat och smutsavvisande.

 

Golvvårdsteamet hjälper dig att behandla dina golv

När vanlig städning inte räcker till för att hålla golven i din bostadsrättsförening, fastighet eller lokal i bästa skick, kan det vara dags för en ordentlig behandling.

Vi på Golvvårdsteamet kan det här med behandling och vård av olika typer av golv och vi hjälper dig mer än gärna. Med våra effektiva polermaskiner så oljar och/eller vaxar vi golvet, med ett garanterat vackert och hållbart resultat.

Vänta inte för länge med att ringa till oss. Ju längre du väntar desto större behandling krävs.

Kontakta oss så hjälper vi dig att olja och vaxa golv.