Klinkergolv

Klinkergolv

rengöra golv

Rengöra

Vi rengör era klinkergolv noggrant och effektivt

LÄS MER

vårda golv

Vårda

Vi sköter om era klinkergolv med skinande resultat

LÄS MER

slipa golv

Behandla

Vi behandlar alla olika typer av klinkergolv

LÄS MER

Klinkergolv är ett golv som lätt för den som rengör och har samtidigt en vacker, tålig yta. Ett klinkergolv kan hänga med i hela 50 år och är därmed ett av de golvmaterial som har längst livslängd. Klinker är gjort av grov keramik, vilket betyder att det är tillverkat av stengods. Klinkers absorberar inte vatten, så det passar utmärkt att lägga som golv i miljöer där golvet måste kunna stå emot väta. Golvtypen är därför vanligt förekommande i olika fastigheter och företagslokaler.

Är dina klinkergolv i behov av vård?

Har golven i din fastighet, lokal eller bostadsrättsförening förlorat sin vackra yta och lyster? Är klinkerplattorna fläckiga och tråkiga? Har fogarna mellan klinkerplattorna i ditt golv fått ett gråaktigt, smutsigt utseende? Vi på Golvvårdsteamtet finns här för att hjälpa dig! Vi tar vårat arbete på största allvar och värnar om såväl dig som kund som om dina golv. På Golvvårdsteamet så är noggrannhet, ansvar och ärlighet otroligt viktigt och vi vill alltid att du som kund ska känna dig nöjd med det arbete vi utför. Vi ställer upp för våra kunder och lägger stor vikt vid kvalitet i varje tjänst vi utför. Vi värnar även om miljön och vill minimera vår miljöpåverkan så gott det går. Därför ser vi till att använda oss av så miljövänliga rengöringsmedel och metoder som möjligt när vi utför vår golvvård på dina klinkers.

Behandling av dina fina klinkerplattor

När vi på Golvvårdsteamet rengör och behandlar ditt klinkergolv så använder vi oss bland annat av en skurmaskin. Skurmaskinen ser till att klinkergolven blir ordentligt rena, på ett skonsamt och effektivt sätt. Skurmaskinen har roterande borstar som klarar av att rengöra även de mest krävande golven. Borstarna når ner och rengör effektivt i fogarna mellan klinkerplattorna och gör så att dina golv blir skinande rena.

Vanliga Frågor:

Vad är klinker?

Klinker är en bränd keramisk platta, av stengods (eller flintgods), som används för beklädnad av golv.

Vad gör ett klinkergolv så användbart?

Det finns många fördelar med ett klinkergolv: Klinkers absorberar inte vatten, så det passar utmärkt att lägga som golv i miljöer där golvet måste kunna stå emot väta. Klinkers är slitstarka och golvtypen är därför vanlig i t.ex. fastighetsentréer och företagslokaler. Klinkerplattor är lätta att rengöra. Klinkers har hög täthet vilket ger bra hållbarhet vid såväl frost/kyla (utomhus, t.ex. terrassgolv) som värme (vilket gör den lämplig att använda i samband med golvvärme). Ett klinkergolv kan utan problem hänga med i hela 50 år. Det är därmed ett av de golvmaterial som har längst livslängd.

Var brukar man använda klinker?

Företrädesvis som golv i t.ex. kök, badrum och entréer. Men klinkers kan också användas som väggbeklädnad eller utomhus, t.ex. på terrassgolv eller utvändiga trappor. Klinker har även använts för vänthallar, passager och plattformar vid t.ex. tunnelbanestationer eller järnvägsstationer.

Hur behandlar man ett klinkergolv bäst?

För att dina klinkergolv ska må så bra som möjligt så är det viktigt att de behandlas på rätt sätt. Det är t.ex. viktigt att undvika feta rengöringsprodukter, såsom såpa. Dessa rengöringsprodukter lämnar ett tunt lager med en fet beläggning som smuts lätt fastnar i. Det uppstår också lätt fläckar när man går på beläggningen på golvet. De rengöringsmedel som vi använder oss av när vi rengör klinkergolv innehåller inte fett. De är också fria från skadliga kemikalier.

Kan man återställa ett slitet klinkergolv?

Klinkergolv inte känsliga mot för mycket vatten. Det gör att man kan använda skurmaskiner för att få dem riktigt ordentligt rena. Vi använder maskiner, metoder och rengöringsprodukter som är miljövänliga. Våra skurmaskiner rengör och polerar dina klinkergolv på ett skonsamt och effektivt sätt när borstarna, som kommer åt in i alla vrår och skrymslen, rengör på djupet och får smutsen att luckras upp. Resultatet blir vackra, fräscha och rena klinker.