Betonggolv

Betonggolv

slipa golv

Slipa

Vi är riktigt bra på att slipa och behandla betonggolv

LÄS MER

rengöra golv

Vårda

Vi vårdar era betonggolv med enastående resultat

LÄS MER

vårda golv

Behandla

Vi behandlar alla olika typer av betonggolv

LÄS MER

Betonggolv har länge varit standard som golv inom industri och lantbruk, men betongliknande material har faktiskt funnits i ca 7000 år.

De gamla romarna och grekerna byggde i betong. Då bestod betongen av bränd kalk, krossat tegel eller vulkanaska. Med den betongen så byggde romarna akvedukter, byggnader, hamnar, amfiteatrar och dammar. Till exempel är kupolen i Pantheon i Rom byggd i betong och den står kvar ännu idag, 2000 år senare.

Den moderna betongen började användas på 1600-talet och blev så småningom ett vanligt byggmaterial.

 

Betonggolv är lättskötta och tåliga

Betong används idag till bland annat golv i fastigheter och lokaler för att den bland annat är tålig, vacker, lättskött och miljövänlig. Den består ju enbart av naturliga material som kalk, sand och lera.

Betong är ett starkt material och behöver ingen större omvårdnad. Dessutom går det utmärkt att installera golvvärme i kombination med betonggolv. Ytan på betongen gör golven lätta att städa och det är ett hårt material som tål mycket slitage.

 

Behandling av betonggolven

Efter ett par år kan betonggolven i din fastighet eller lokal se lite trötta ut. Det kan ha uppstått sprickor eller ojämnheter i golvet som inte går att fixa med en vanlig städning och som gör att lokalen/rummet tappar lite av sin charm.

Betong är ett hårt material, men det är också absorberande. Smuts tränger efter en tid ner i betongen och golvet kan börja se flammigt och fläckigt ut. För att golvet ska få tillbaka sin lyster och återigen se vackert och fräscht ut, krävs det mer än bara en vanlig rengöring.

Det kan då vara läge att anlita professionell hjälp.

Vi på Golvvårdsteamet finns här för dig som företagare eller fastighetsägare när golven i din lokal eller fastighet är i behov av vård.

Vi erbjuder bland annat:

  • Polering
  • Slipning
  • Putsning

Låt ett proffs ta hand om dina betonggolv

Vi på Golvvårdsteamet har god erfarenhet av golvvård och vi vet precis vad dina betonggolv behöver för att få tillbaka sin fina yta och även hålla sig vackra och fräscha lång tid framöver.

Vi brinner för vårt yrke och gör därför alltid vårt yttersta för att se till så att du som kund känner dig nöjd med slutresultatet.

Vi håller oss hela tiden uppdaterade kring de metoder och de rengöringsprodukter som ger de bästa och mest skonsamma resultaten för både dina golv och miljön.

Kontakta oss på Golvvårdsteamet när du vill ha den bästa, professionella hjälpen med vård av dina betonggolv.

Vanliga Frågor:

Vad gör ett betonggolv så användbart?

Det finns många fördelar med ett betonggolv.
Betong är ett starkt material som består av enbart naturliga material som kalk, sand och lera.
Ytan på betongen är mycket hård och tål därför en hel del slitage, vilket gör att ett betonggolv är lätta att städa och inte behöver någon omfattande omvårdnad.
Det går också utmärkt att installera golvvärme i betonggolv.

Hur behandlar man ett betonggolv bäst?

Behandling av betonggolv sker på olika sätt genom bland annat:
Betong- och stenvax
Betong- och stenvax ger en hård yta med hög lyster som gör ditt golv mycket lättstädat och skyddar mot skador och fläckar.
Betongolja
Betongolja ger en skyddande yta och underlättar rengöring.
Den har också en dammbindande effekt, vilket minskar risken för att det ska bildas damm som gör golvet fläckigt.
Betonglack
Betonglack gör golvet lättstädat eftersom lacket tränger ner i betongen och binder både kalk och damm.
Det skyddar mot damm samt kalkfläckar i betongen.
Betongsåpa
Betongsåpa polerar bort eventuella kalkfläckar och ger golvytan en jämnare glans och ett ökat skydd mot smuts och missfärgningar. Metoden är snabb och miljövänlig och skapar en bra grund för fortsatt städning och underhåll.

Kan man återställa ett slitet betonggolv?

Ett betonggolv är både lättskött och tåligt, men ibland så kan ett trött och slitet betonggolv behöva slipas för att återfå den tåliga yta som har gått förlorad genom år av slitage.
Det finns många metoder. Man kan t.ex.:
Slipa golv
Rengöra golv
Behandla golv
Bona golv
Polera golv
Skura golv