Stengolv

Stengolv

rengöra golv

Rengöra

Vi vet hur man på bästa sätt slipar stengolv

LÄS MER

vårda golv

Vårda

Vi sköter om era stengolv med enastående resultat

LÄS MER

slipa golv

Behandla

Vi behandlar alla olika typer av stengolv

LÄS MER

Stengolv är både tåliga och slitstarka. Stenen ger även en känsla av exklusivitet och lyx. Några av de mest populära stengolven är t.ex :

  • Granit
  • Kalksten
  • Marmor
  • Skiffer

 

Stengolv är vackra och tidlösa

Stengolv är något av det vackraste vi vet och det passar bra i alla typer av rum och miljöer. Det är som att ta in en bit av naturen direkt in i ditt hem eller din lokal. Inget stengolv blir det andra likt. Historiskt sett så har vi i Sverige använt oss relativt mycket av stengolv. Inte bara i våra bostäder utan också i olika typer av lokaler. Allt från mjölkbutiken till sjukhuset, från fabriken till verkstaden. Från miljöer som är utsatta för mycket trafik och dagligt slitage till exklusivare lokaler, så som muséer och gallerier. Idag är det populärt att lägga in vackra stengolv även i moderna bostäder och exklusivare kontors – och företagsmiljöer.

Stengolv – marmor är ett populärt golvmaterial

När det talas om marmor så tänker nog de flesta på Italien och den berömda italienska marmorn, som t.ex. Carraramarmor och Travertin. Men visste du att det finns svenska varianter av marmor, som t.ex. Ekebergsmarmor, Gropptorpsmarmor och Kolmårdsmarmor? På 1600-, 1700- och 1800-talet var kolmårdsmarmor en attraktiv produkt som användes t.ex. i Drottningholms slott, Stockholms slott, Kungliga Operan, Nationalmuseum och Uppsala universitet. Under 1920- och 30-talet så var kolmårdsmarmor även ett populärt material i entréer och trapphus i funkisbyggnader.

Golvvårdsteamet hjälper dig att behandla dina golv

Ett stengolv är tåligt och slitstarkt och om du vårdar det väl så kan det i princip hänga med för evigt. Men efter en tid så kan golvet behöva en mer utförlig behandling för att fortsatt hålla sig snyggt och attraktivt. Oavsett vilken stenart ditt golv består av så kan det krävas en ordentlig behandling med grovrengöringsmedel som är svåra att hantera. Det är också lätt att golvet skadas av en felaktig behandling. Vänta inte för länge, ju längre du väntar desto mer omfattande golvvård kommer förmodligen att krävas. Är golvet kraftigt repat så går det att slipa om det. Men det är viktigt att du anlitar en firma som är specialiserad på just stenslipning. Det är ingenting som man gör själv. Här på Golvvårdsteamet så har vi den kunskap och den kompetens som krävs för uppdraget. Med vår långa erfarenhet av golvvård är vi extremt bra på att avgöra vad just ditt golv behöver.  

Vänd dig till Golvvårdsteamet

Varje stengolv har sin egen personlighet. Vi på Golvvårdsteamet är mycket bra på att se vad just ditt golv behöver. Vi vet helt enkelt hur man på bästa sätt ska behandla och vårda stengolv.

Vanliga Frågor:

Vilka stengolv är vanligast?

Några av de mest populära stengolven är t.ex : Granit Skiffer Marmor Kalksten Även andra stensorter används som golv, såsom t.ex. sandsten, kolmårdsmarmor, etc.

Hur behandlar man ett stengolv bäst?

Ett fläckat, slitet stengolv kan få nytt liv igen med rätt typ av vård och behandling. Eftersom olika stentyper är känsliga för olika ämnen så är det t.ex. viktigt att använda rätt sorts rengöringsmedel för rätt typ av golv. Undvik t.ex. rengöringsmedel med syror, såsom citron och vinäger, på dina marmor- eller kalkstensgolv. Rent generellt så ska du också undvika rengöringsmedel med ammoniak, då de kan skada ditt stengolv. Ett gammalt stengolv kan få tillbaka glansen och färgen genom en grundlig såpning. Golvet får då också en skyddande yta mot smuts och fläckar.

Vad kan man göra med ett hårt slitet stengolv?

Golvvårdsteamet golvvårdsexperter har djup kompetens och år av erfarenhet av att vårda och rengöra alla slags stengolv. Vi vet vilken behandling som vilket slags golv behöver för att må riktigt bra. Och vi slipar trötta, slitna stengolv av alla de slag till perfektion.