Linoleumgolv

Linoleumgolv

rengöra golv

Rengöra

Vi vet hur man rengör linoleumgolv på bästa sätt

LÄS MER

vårda golv

Vårda

Vi sköter om era linoleumgolv med skinande resultat

LÄS MER

slipa golv

Behandla

Vi behandlar alla olika typer av linoleumgolv

LÄS MER

Linoleumgolv är ett klassiskt golv som under lång tid har använts flitigt i både kontorsmiljöer som andra typer av butiks  och företagslokaler. Linoleumgolv är också ett av de vanligaste golvmaterial i olika offentliga miljöer. Linoleumgolven består av naturliga material och är lätta att lägga. De är också snygga, praktiska och tåliga. Under en längre tid så har golv av linoleum, trots alla sina fördelar, ansetts vara föråldrade och otrendiga. Många fina gamla linoleumgolv har därför rensats ut eller täckts över i samband med renoveringar. Under de senaste åren så verkar det ändå som om linoleumgolven börjar komma tillbaka. I takt med att många börjar leta efter alternativa golvmaterial som är både naturliga och lättskötta så har linoleumgolvet börjat bli populärt igen.

Slitstarka, tåliga linoleumgolv

Linoleumgolv har många goda egenskaper:

  • Ett linoleumgolv är slittåligt, värmeisolerande och ljuddämpande
  • Ett linoleumgolv kommer snabbt upp i rumstemperatur, vilket gör det bekvämt att gå på och bidrar till att bevara en jämn och behaglig temperatur i din lokal
  • Linoleumgolven är lättskötta och lätta att hålla rena
  • En annan fördel är att det inte bara är det översta skiktet av golvet som är färgat, vilket gör att slitage och repor inte blir synliga så snabbt
  • Hela golvet är genomfärgat, vilket gör att det ofta kan återställas snyggt och fräsch också efter omfattande slitage

Så det är kanske inte så förvånande att linoleumgolvet, med alla sina positiva egenskaper, nu börjar öka i popularitet.

Behöver ditt linoleumgolv återställas efter år av slitage?

Om du har turen att ha ett vackert, klassiskt gamalt linoleumgolv i din lokal så vet du att det ger lokalen en unik charm. Ditt fina gamla golv är därför värd lite exta vård och omsorg ibland. Vårdas och behandlas gamla linoleumgolv på rätt sätt så kan de få tillbaka sin tidigare vackra yta. Men också ditt nyinlaggda linoleumgolv kommer att behöva kunnig och kompetent omvårdnad för att hålla sig fräscht och snyggt under många år framöver.

Golvvårdsteamet hjälper dig att behandla dina golv

Ett linoleumgolv är tåligt och slitstarkt och om du vårdar det väl så kan det hålla sig fräscht och ge ett attraktivt intryck under många år. Men hur väl du än sköter ditt golv, så kommer det förr eller senare att behöva en mer utförlig behandling. Vänta inte för länge, ju längre du väntar desto mer omfattande golvvård kommer förmodligen att behövas. Vi på Golvvårdsteamet är golvvårdsspecialister med lång erfarenhet och stor kompetens inom golvvård. Vi kan våra golv och vi vet hur vi skall behandla såväl gamla som nya linoleumgolv på bästa sätt. Beroende på hur slitet golvet i din lokal eller din fastighet är, så arbetar vi med olika metoder. Polish eller vax är de vanligaste behandlingarna av linoleumgolv.

Vänd dig till Golvvårdsteamet

Varje linoleumgolv har sin egen, speciella karaktär och charm. Vi på Golvvårdsteamet har kunskapen och erfarenheten att se vad just ditt golv behöver för att må bra. Vi är helt enkelt väldigt bra på att behandla och vårda dina linoleumgolv.

Vanliga Frågor:

Vad är linoleum?

Linoleum är ett kemisktekniskt material som framställs av sågspån eller ett mjöl av kork, kokt linolja, harts, diverse sickativ (torkmedel) samt färgpigment. Linoleummattor tillverkas genom en kombination av kokning och valsning där kokt linolja blandas med harts och torkmedel och kokas i en kokare till en seg massa där sedan färgpigment samt korkmjöl eller sågspån tillsätts. Efter ytterligare valsning finfördelas massan och pressas under stark upphettning i kalendervalsar på ett underlag av grov juteväv. Materialet uppfanns 1860 och namnet kommer från lin samt latinets o’leum (olja) för linoljan.

Vad gör ett linoleumgolv så användbart?

Linoleumgolven består av naturliga material, är lätta att lägga och är tåligt och lättskött. Linoleumgolv har många goda egenskaper: Ett linoleumgolv är slittåligt, värmeisolerande och ljuddämpande Ett linoleumgolv kommer snabbt upp i rumstemperatur, vilket gör det bekvämt att gå på och bidrar till att bevara en jämn och behaglig temperatur i din lokal Linoleumgolven är lättskötta och lätta att hålla rena En annan fördel är att det inte bara är det översta skiktet av golvet som är färgat, vilket gör att slitage och repor inte blir synliga så snabbt Hela golvet är genomfärgat, vilket gör att det ofta kan återställas snyggt och fräsch också efter omfattande slitage I takt med att många börjar leta efter alternativa golvmaterial, som är både naturliga och lättskötta, så har linoleumgolvet upplevt något av en renässans.

Var brukar man använda linoleumgolv?

Linoleumgolv är ett klassiskt golv som under lång tid har använts flitigt i kontorsmiljöer samt andra typer av butiks- och företagslokaler.

Hur behandlar man ett linoleumgolv bäst?

Beroende på hur slitet ditt linoleumgolv är finns det olika typer av behandlingar, såsom: Behandling med polish En mycket bra metod för att vårda och behandla ytan på ditt linoleumgolv. Det ger golvet en vacker, blank yta och förlänger dess livslängd. Polish ger också en bättre och polerbar städyta. Behandling med vax En effektiv metod att behandla ytan på ditt linoleumgolv. Vaxet skyddar golvet mot smuts och slitage och förlänger golvets livslängd. Det ger även en bättre städyta, som lätt kan poleras upp ett oändligt antal gånger.

Kan man återställa ett slitet linoleumgolv?

Regelbunden rengöring av linoleumgolv kan göra underverk också med gamla, slitna golv. Med hjälp av en modern och effektiv skurmaskin och miljövänliga rengöringsprodukter så kan vi ge ditt golv en ordentlig, välbehövlig djuprengöring utan att slita på varesig golvytan eller miljön.